×
Home Nieuws Livescore

FC Volendam haalt WK-ganger Garang Kuol binnen op huurbasis van Newcastle United.

FC Volendam haalt WK-ganger Garang Kuol binnen op huurbasis van Newcastle United.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 17:48 uur

FC Volendam haalt talentvolle aanvaller binnen: WK-deelnemer versterkt team. Het nieuws is officieel bevestigd door FC Volendam dat Garang Kuol zich bij het team zal voegen. De achttienjarige Australische international, die ook speelminuten heeft gemaakt tijdens het afgelopen WK, wordt op huurbasis overgenomen van Newcastle United.

De komst van Kuol was al een tijdje in de maak en zorgt voor veel enthousiasme in Volendam. Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de aanwinst: "We hebben nu een goede oplossing kunnen vinden met Newcastle. Kuol is een zeer getalenteerde aanvaller die op meerdere posities kan spelen en ons spel kan versterken. Zijn snelheid en directheid naar het doel zijn eigenschappen die we goed kunnen gebruiken."

Kuol tekende eerder dit jaar een contract bij Newcastle nadat hij was overgekomen van Central Coast Mariners. Hij werd vervolgens uitgeleend aan het Schotse Heart of Midlothian, maar daar kon hij niet helemaal zijn stempel drukken.

Het is nog niet bekend of Kuol vrijdag al speelgerechtigd zal zijn voor de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen tegen Vitesse. Dit hangt af van het proces om een werkvergunning te verkrijgen. FC Volendam kijkt uit naar de bijdrage van Kuol en hoopt dat hij snel inzetbaar zal zijn.