×
Home Nieuws Livescore

Jordan Teze vastberaden om terug te keren naar Oranje

Jordan Teze vastberaden om terug te keren naar Oranje
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 21:25 uur

Jordan Teze, de talentvolle verdediger van PSV, is vastberaden om in de nabije toekomst weer deel uit te maken van het Nederlands elftal. Ondanks de moordende concurrentie op zijn positie, gelooft Teze dat hij over voldoende kwaliteiten beschikt om bondscoach Ronald Koeman te overtuigen.

In een interview met ESPN blikt Teze terug op het teleurstellende mislopen van het WK in Qatar. Destijds werd hij niet opgenomen in de selectie door voormalig bondscoach Louis van Gaal. Teze denkt dat dit te maken had met zijn gebrek aan consistentie en vorm op dat moment. Hij was niet in staat om de prestaties te leveren die Van Gaal van hem verwachtte.

Met spelers als Lutsharel Geertruida en Jurriƫn Timber heeft Koeman een ruime keuze op de positie van rechtsachter. Teze erkent dat de concurrentie moordend is en dat er veel getalenteerde spelers zijn. Desondanks is hij ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om op dat niveau te spelen. Hij is vastbesloten om week in week uit te laten zien wat hij kan en Koeman geen andere keuze te geven dan hem te selecteren.

Teze hoopt de komende weken de bondscoach van gedachten te laten veranderen. Hij wil zo snel mogelijk bij Oranje zitten en laten zien dat hij ook op internationaal niveau kan presteren, met name in de Champions League-wedstrijden. Uiteindelijk is het aan Koeman om te beslissen of hij Teze wil selecteren of niet.

De vraag blijft echter hangen: had Jordan Teze een plek in de Oranje-selectie verdiend? Teze zelf is ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om daar te staan. Het is nu aan Koeman om te bepalen of hij deze overtuiging deelt.