×
Home Livescore

Tijjani Reijnders verovert harten van voetballegendes tijdens Nederland - Frankrijk

Tijjani Reijnders verovert harten van voetballegendes tijdens Nederland - Frankrijk
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 20:49 uur

Tijdens de recente ontmoeting tussen Nederland en Frankrijk heeft Tijjani Reijnders de harten van voetballegendes Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk weten te veroveren. Na zijn indrukwekkende debuut in de basisopstelling is de middenvelder van AC Milan nu al onbetwistbaar, zo stellen de NOS-analisten.

Bondscoach Ronald Koeman heeft de afgelopen dagen vol lof gesproken over Reijnders, en Van der Vaart begrijpt dat maar al te goed. "De afgelopen twee, drie maanden is hij echt uitgegroeid tot een volwassen voetballer", concludeert de voormalig international met 109 caps bij de NOS. "Wat hij bijzonder goed doet, is dat hij niet altijd de bal wil hebben, maar juist de diepte zoekt."

"In mijn ogen is Reijnders zo'n uitstekende speler geworden, dat Koeman niet meer om hem heen kan. En dat moeten we ook niet willen", vervolgt Van der Vaart. "Daarom was Koeman ook zo blij na de wedstrijd tegen Frankrijk, van: Ik heb iets gezien... Hij kan samen met Frenkie de Jong het middenveld van Oranje vormen."

Van Hooijdonk voegt toe: "Normaal gesproken moeten we spelers niet met elkaar vergelijken, maar stiekem doen we het toch. Reijnders lijkt op De Jong. Hij is iemand die de leiding kan nemen, de spelverdeler kan zijn." Van der Vaart is optimistisch. "De toekomst van het Nederlands elftal ziet er rooskleurig uit. Op dit moment hebben we veel blessures, maar het talent en potentieel stemmen mij weer blij."