×
Home Nieuws Livescore

Van der Vaart en Van Hooijdonk verbazen zich over afwezigheid Malen

Van der Vaart en Van Hooijdonk verbazen zich over afwezigheid Malen
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 20:33 uur

Opmerkelijk besluit van bondscoach Koeman: Malen niet in basis tegen Griekenland

In een verrassende wending heeft bondscoach Ronald Koeman ervoor gekozen om Donyell Malen maandagavond niet op te stellen in de basis voor het duel van het Nederlands elftal tegen Griekenland. Deze keuze heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen, waaronder die van voormalig internationals Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk, die als NOS-analisten hun ongenoegen uitten over deze beslissing.

"Geen Malen, dat had ik wel verwacht", aldus Van der Vaart, toen hem werd gevraagd naar zijn mening over de opstelling van Oranje. "Ik ben sowieso enorm fan van hem. Er zit zoveel potentie in die jongen, maar bij het Nederlands elftal komt het er nog niet volledig uit. Ik zie hem regelmatig schitteren bij Borussia Dortmund, daar behoort hij echt tot de absolute top. Koeman heeft gekozen voor een diepe spits, Wout Weghorst, en dat begrijp ik wel, maar ik zou daaromheen zeker ook voor Malen kiezen."

Van Hooijdonk sluit zich aan bij de verbazing van Van der Vaart: "Ik ben ook verrast, ik had dit niet zien aankomen", verklaart hij. "Malen deed het goed als invaller en de vorm van Steven Bergwijn is momenteel niet optimaal. Hoewel Bergwijn het vertrouwen heeft gekregen van Koeman in zijn eerste reeks wedstrijden, denk ik dat Malen een geweldig wapen is voor het team. Hij heeft de snelheid en het vermogen om ruimtes te benutten, wat van onschatbare waarde kan zijn."

Het is duidelijk dat de keuze van Koeman om Malen niet in de basis op te stellen, voor de nodige discussie zorgt. De meningen van Van der Vaart en Van Hooijdonk laten zien dat zij overtuigd zijn van de kwaliteiten van de jonge aanvaller en van mening zijn dat hij een belangrijke rol kan spelen in het Nederlands elftal. Het is nu aan Koeman om te bewijzen dat zijn beslissing de juiste is en dat Oranje succesvol zal zijn tegen Griekenland.