×
Home Nieuws Livescore

Franse voetballer op het matje geroepen na lachen tijdens minuut stilte

Franse voetballer op het matje geroepen na lachen tijdens minuut stilte
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 16:09 uur

De Franse voetbalwereld staat op zijn kop na een opmerkelijk incident tijdens de interland tussen Oranje en Frankrijk. Jean-Clair Todibo, verdediger van OGC Nice, is namelijk op het matje geroepen door de Franse voetbalbond (FFF) vanwege zijn gedrag tijdens de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd.

Tijdens het eerbetoon aan de slachtoffers van het conflict tussen Israël en Hamas en de moord op een docent Frans, kon Todibo zijn lach niet inhouden. Dit zorgde voor grote verontwaardiging bij zowel de FFF als het publiek. Patrick Anton, voorzitter van de ethische commissie (NCE) van de FFF, heeft laten weten dat Todibo zich moet verantwoorden voor zijn gedrag.

"Als zijn uitleg niet bevredigend is, verwijzen we de zaak door naar de tuchtcommissie van de bond", aldus Anton tegenover L'Équipe. Op beelden is duidelijk te zien hoe Todibo, die de hele wedstrijd op de bank bleef, lachend de minuut stilte doorstaat.

Maar Todibo is niet de enige speler van Nice die in opspraak is geraakt. Ook zijn ploeggenoot Youcef Atal ligt onder vuur. De Algerijnse verdediger plaatste afgelopen weekend namelijk een antisemitische post op social media. De voetbalbond heeft dan ook een onderzoek gestart naar zijn gedrag en ook Atal zal zijn actie moeten verklaren.

De beelden van een lachende Todibo tijdens de minuut stilte zijn hieronder te zien. Het incident heeft voor veel commotie gezorgd en de Franse voetbalwereld wacht gespannen af wat de consequenties zullen zijn voor de betrokken spelers.