×
Home Nieuws Livescore

Oranje op scherp voor lastige strijd tegen Griekenland

Oranje op scherp voor lastige strijd tegen Griekenland
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 15:32 uur

Voormalig voetballer Marciano Vink voorspelt een zware strijd voor het Nederlands elftal in Griekenland. De bekende ESPN-analist haalt de wedstrijden van beide landen tegen Ierland aan om zijn punt te onderbouwen.

Als Oranje erin slaagt om maandagavond in Athene te winnen, komt directe kwalificatie voor het EK steeds dichterbij. Vink is echter van mening dat Nederland flink aan de bak zal moeten, ondanks de eerdere 3-0 overwinning op de Grieken in september. "Onderschat ze niet", waarschuwt hij tijdens een interview met Voetbalpraat. "We hebben gezien hoe Nederland het uit tegen Ierland deed. Ze begonnen niet sterk en moesten diep gaan om de overwinning binnen te slepen. Griekenland daarentegen won relatief eenvoudig met 0-2."

"Uit spelen in Griekenland is absoluut geen eitje", vervolgt Vink. Hij verwijst naar de recente wedstrijd van Ajax tegen AEK Athene. De Amsterdammers ondervonden toen al de felheid en passie van de Grieken. "Je speelt in een klein stadion en die Grieken zitten er bovenop." Zowel Oranje als Griekenland strijden om de tweede plaats in Groep B en daarmee directe kwalificatie voor het EK. "Dit is dé kans voor de Grieken om Nederland een hak te zetten. Het wordt een wedstrijd op het scherpst van de snede."

Marciano Vink's voorspelling heeft de aandacht getrokken van ESPN NL, die zijn mening op Twitter deelde. Het belooft dus een spannende en uitdagende wedstrijd te worden voor het Nederlands elftal in Griekenland.