×
Home Livescore

Terugkeer Sneijder naar Ajax voorlopig 'on-hold' gezet: geen rol in technische staf

Terugkeer Sneijder naar Ajax voorlopig 'on-hold' gezet: geen rol in technische staf
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 15:48 uur

Ajax stelt terugkeer van Sneijder voorlopig uit: 'Even in de wacht gezet'

Ajax heeft besloten om Wesley Sneijder voorlopig niet toe te voegen aan de technische staf. Trainer Maurice Steijn maakte dit bekend tijdens de Open Dag van de club. Een maand geleden werd bekend dat Sneijder in beeld was voor een rol in de staf van Steijn. Echter, de harde kern van Ajax, de F-Side, liet weten dat Sneijder niet welkom is vanwege zijn uitspraken over FC Utrecht in een video enkele jaren geleden.

Sneijder heeft onlangs gesprekken gevoerd met leden van de F-Side en zijn excuses aangeboden. Hierdoor leek een terugkeer naar de club mogelijk, maar dit is voorlopig van de baan. "Dat is heel even on hold gezet", aldus Steijn in een interview met ESPN. "Wesley heeft zelf het verzoek gedaan om bij ons aan de slag te gaan, omdat hij het trainersvak in wil."

Steijn vervolgt: "We hebben al eerder met elkaar gesproken toen ik nog bij Sparta zat en later toen ik naar Ajax ging. Hij wil zich volledig richten op het trainersvak en zijn diploma's halen. Ik vind dat we spelers zoals hij een podium moeten bieden. Maar er is veel gebeurd sindsdien. We zullen zeker op hem terugkomen. Op dit moment ligt de focus echter op de transferperiode en Wesley zal zich aanmelden voor de trainerscursus. Daarna zullen we kijken hoe we het verder vorm gaan geven."

De terugkeer van Wesley Sneijder naar Ajax is voorlopig uitgesteld. Trainer Maurice Steijn heeft laten weten dat het verzoek van Sneijder om bij de technische staf te komen, voorlopig 'on-hold' is gezet. Een maand geleden werd bekend dat Sneijder in beeld was voor een rol in de staf van Steijn, maar de harde kern van Ajax, de F-Side, was hier fel op tegen vanwege eerdere uitspraken van Sneijder over FC Utrecht. Sneijder heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan de F-Side, maar een terugkeer naar de club is nog niet aan de orde. Steijn geeft aan dat Sneijder zich wil richten op het trainersvak en zijn diploma's wil halen. Op dit moment ligt de focus echter op de transferperiode en Sneijder zal zich aanmelden voor de trainerscursus. Pas daarna zal er gekeken worden naar de mogelijkheden om Sneijder een rol te geven binnen Ajax.