×
Home Nieuws Livescore

Hugo Borst verbaasd over sportpsycholoog die beroepsgeheim schendt

Hugo Borst verbaasd over sportpsycholoog die beroepsgeheim schendt
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 11:09 uur

In een opmerkelijke wending heeft sportpsycholoog Annemieke Zijerveld voor opschudding gezorgd met haar kritiek op Ajax-trainer Maurice Steijn. Haar uitspraken hebben ook columnist Hugo Borst verbaasd, die van mening is dat Zijerveld het beroepsgeheim heeft geschonden.

Zijerveld, die werkzaam is bij Almere City en onder andere Denzel Dumfries begeleidt, liet haar mening horen tijdens een interview op NPO Radio 1. Borst noemt haar uitspraken een 'lelijke uitglijder'. Volgens Zijerveld ziet ze bij Ajax spelers die erg onzeker zijn en soms zelfs gebroken. Ze legt de schuld hiervoor bij de trainer en de staf, die volgens haar zwak leiderschap tonen en gefrustreerd gedrag vertonen.

Borst is echter kritisch op Zijerveld en schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad: "Wat bezielt haar? Annemieke Zijerveld die een ferme mening heeft over het zieltogende Ajax. Niet doen, mevrouw! Dat dacht ik. Nooit doen! Je bent geen insider." Hij wijst erop dat Zijerveld nog contact heeft met Hedwiges Maduro, voormalig assistent-trainer bij Almere en nu de rechterhand van Steijn, waardoor ze indirect het beroepsgeheim schendt.

Zijerveld bevestigt in het programma dat Maduro haar zijn verhaal heeft verteld. Borst speculeert vervolgens over de motieven van Zijerveld en vraagt zich af of ze publiciteitsgeil is, overambitieus of gewoon dom.

Deze opmerkelijke situatie zorgt voor verdeeldheid en discussie binnen de sportwereld. Het blijft de vraag wat de gevolgen zullen zijn van Zijervelds uitspraken en of dit een staartje zal krijgen.