×
Home Nieuws Livescore

Sandro Tonali vreest schorsing na illegale gokpraktijken

Sandro Tonali vreest schorsing na illegale gokpraktijken
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op maandag 16 oktober 2023 10:17 uur

Nieuwe ontwikkelingen in de voetbalwereld zorgen voor opschudding. Sandro Tonali, de 23-jarige middenvelder van Newcastle United en het Italiaanse nationale team, bevindt zich in het midden van een onderzoek naar zijn illegale gokactiviteiten. Hoewel hij hoopt op een schikking, moet hij vrezen voor een schorsing van maar liefst achttien maanden, zo meldt La Gazzetta dello Sport op maandag.

De openbare aanklager in Turijn en de Italiaanse voetbalbond FIGC zijn begonnen met een onderzoek naar Nicolò Fagioli, Nicolò Zaniolo en Tonali, zo werd afgelopen week bekend. Het nieuws heeft Tonali diep geraakt en hij barstte zelfs in tranen uit, volgens Il Corriere della Sera. Nu is hij echter bereid om volledige medewerking te verlenen en openheid te geven over zijn gokactiviteiten.

Tonali volgt hiermee het voorbeeld van Fagioli. Beide spelers hebben volgens La Gazzetta dello Sport gegokt op voetbalwedstrijden, wat in strijd is met de Italiaanse regels. Ze riskeren daarom een schorsing van minimaal drie jaar, maar een schikking kan de straf halveren. Er is echter een verschil tussen de twee. Fagioli, de 22-jarige middenvelder van Juventus, heeft vanaf het begin meegewerkt aan het onderzoek en belangrijke informatie verstrekt. Hierdoor lijkt hij weg te komen met een schorsing van tien tot achttien maanden.

De straf voor Tonali en andere betrokken spelers lijkt echter hoger te worden. De Italiaanse voetbalbond wil een "sterk signaal" afgeven aan voetballers en de publieke opinie, zo meldt de roze sportkrant. Het is nog onduidelijk of Tonali ook heeft gegokt op wedstrijden van AC Milan, waar hij eerder actief was in het San Siro-stadion. Als zijn verklaring overeenkomt met de uitkomst van het onderzoek, zal hij naar verwachting zo'n achttien maanden geschorst worden.