×
Home Nieuws Livescore

Álvarez verlaat Ajax voor West Ham United, bevestigt Steijn. Transfer bijna rond.

Álvarez verlaat Ajax voor West Ham United, bevestigt Steijn. Transfer bijna rond.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 15:36 uur

Álvarez verlaat Ajax voor West Ham United, bevestigt Steijn

Edson Álvarez is momenteel bezig met het afronden van zijn transfer van Ajax naar West Ham United. Dit werd bevestigd door Maurice Steijn, de trainer van Ajax, tijdens de Open Dag van de club.

"Hij (Álvarez, red.) is bezig met het afronden van de laatste details van de transfer", aldus Steijn in een interview met ESPN. De 49-jarige coach bevestigde dat het om West Ham gaat, de club waarmee de Mexicaanse verdediger/middenvelder de afgelopen weken veelvuldig in verband werd gebracht. Eerder op dinsdag meldde De Telegraaf al dat Álvarez op korte termijn zijn handtekening zal zetten. Naar verluidt is er een transfersom van ongeveer 40 miljoen euro gemoeid met de overgang.

Op de vraag of Álvarez vervangen moet worden, antwoordde Steijn: "Daar moeten we nog naar kijken. Op dit moment hebben we nog geen speler die dezelfde balans kan bieden. We hebben natuurlijk Benjamin Tahirovic aangetrokken, maar hij is nog jong. Hij komt in de buurt, maar we moeten nog beoordelen of we nog een controleur nodig hebben voor het totale evenwicht. Ik denk van wel, maar soms kan een team ook op andere manieren in elkaar vallen."