×
Home Livescore

Koeman eist actie tegen laserpennen bij Oranje's cruciale duel

Koeman eist actie tegen laserpennen bij Oranje's cruciale duel
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 20:08 uur

Het Nederlands elftal staat op het punt om een belangrijk EK-kwalificatieduel te spelen tegen Griekenland. Maar voordat de wedstrijd begint, heeft bondscoach Ronald Koeman een belangrijke boodschap voor de scheidsrechter en de UEFA. Hij maakt zich namelijk zorgen over de aanwezigheid van laserpennen, die eerder al voor problemen zorgden bij spelers van Ajax.

Koeman herinnert zich nog levendig de wedstrijd van Ajax, waarbij Steven Bergwijn tijdens zijn penalty tegen AEK Athene werd gehinderd door een laserpen. Hij heeft dit incident direct gemeld bij de KNVB, om duidelijk te maken dat dit soort praktijken plaatsvinden. Maar nu, met het oog op de wedstrijd tegen Griekenland, roept Koeman op tot actie van de UEFA of de scheidsrechter.

De bondscoach is duidelijk in zijn standpunt: als er opnieuw sprake is van laserpennen, moet er worden ingegrepen. Hij wil voorkomen dat zijn spelers worden lastiggevallen en benadrukt het belang van een eerlijk en veilig speelveld. Bergwijn en Brian Brobbey hebben Koeman ook geïnformeerd over de staat van het veld in Athene. Ze hebben aangegeven dat het mogelijk niet optimaal is, net zoals het veld in de Johan Cruijff Arena tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk.

Met deze boodschap hoopt Koeman dat er maatregelen worden genomen om de spelers van Oranje te beschermen tegen de hinderlijke laserpennen. Het Nederlands elftal is vastberaden om te winnen en heeft alle steun nodig om dit doel te bereiken.