×
Home Nieuws Livescore

Ajax-aankoop Mikautadze schittert bij Georgië, maar EK-kwalificatie uitgesloten

Ajax-aankoop Mikautadze schittert bij Georgië, maar EK-kwalificatie uitgesloten
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 18:16 uur

In een opmerkelijke wending van het lot heeft Ajax-aanwinst Georges Mikautadze moeite om zijn talenten te laten zien in Amsterdam, maar blinkt hij uit bij het nationale team van Georgië. Na zijn indrukwekkende vier doelpunten in een oefenwedstrijd tegen Thailand, was hij afgelopen zondag opnieuw succesvol in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus, waarbij Georgië met 4-0 zegevierde.

Aanvankelijk kreeg Budu Zivzivadze de voorkeur boven Mikautadze en mocht hij in de basis starten. Met een 2-0 voorsprong, dankzij doelpunten van Otar Kiteishvili en de Napoli-ster Khvicha Kvaratschelia, kreeg de Ajacied echter alsnog de kans om zijn kunsten te vertonen. In de slotfase mocht hij zelfs een penalty nemen, die hij feilloos benutte. Hiermee bracht hij de score op 4-0, nadat ook Levan Shengelia al had gescoord.

Hoewel Georgië met deze overwinning geen kans maakt om zich via de kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor het EK, staat Schotland momenteel bovenaan in groep A met vijftien punten uit zes wedstrijden. Spanje volgt op de tweede plaats met twaalf punten uit vijf wedstrijden, gevolgd door Noorwegen op de derde plaats met tien punten uit zes wedstrijden. Desalniettemin bestaat er nog een mogelijkheid voor de Georgiërs om zich via de play-offs van de Nations League te kwalificeren.