×
Home Nieuws Livescore

Opmerkelijke wending in zaak Dani Alves: nieuwe advocaat en strategie

Opmerkelijke wending in zaak Dani Alves: nieuwe advocaat en strategie
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 15:48 uur

Voormalig voetbalster Dani Alves staat voor een onverwachte wending in het proces rondom de vermeende verkrachting van een 23-jarige vrouw. De ex-FC Barcelona speler heeft besloten om een andere advocaat in te schakelen en lijkt zijn verdedigingsstrategie aan te passen.

Op 30 december 2022 zou Alves de vrouw hebben verkracht in de bekende nachtclub Sutton in Barcelona. Als hij schuldig wordt bevonden door de Spaanse rechter, hangt de Braziliaan een gevangenisstraf van acht tot tien jaar boven het hoofd.

Volgens bronnen van El Español heeft Alves zijn vorige advocaat, Cristóbal Martell, aan de kant geschoven en vervangen door Inés Guardiola, een specialist op het gebied van seksueel geweld en strafrecht. De Spaanse krant meldt dat Alves nu streeft naar een overeenkomst met het Spaanse rechtssysteem om zijn straf zoveel mogelijk te verminderen. Er zouden al onderhandelingen gaande zijn over deze mogelijke deal.

Om tot een overeenkomst te komen, zal Alves het slachtoffer moeten compenseren voor de geleden schade en tevens schuld moeten bekennen aan het misdrijf. Opmerkelijk is dat de Braziliaan zijn versie van de gebeurtenissen maar liefst vijf keer heeft veranderd, maar tot op heden altijd zijn onschuld heeft volgehouden.