×
Home Livescore

Frankrijk in shock na vuurwerkincident bij vrouwenvoetbalwedstrijd PSG-Stade Reims

Frankrijk in shock na vuurwerkincident bij vrouwenvoetbalwedstrijd PSG-Stade Reims
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 15:17 uur

In Frankrijk is er grote verontwaardiging ontstaan door de opmerkelijke gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tussen de vrouwenteams van PSG en Stade Reims. De wedstrijd moest worden gestaakt nadat er een enorme hoeveelheid vuurwerk richting het veld werd afgeschoten.

De Franse media is geschokt door wat er is gebeurd. Volgens het dagblad Le Parisien belandde het vuurwerk midden op de tribunes, waar ook gezinnen met kinderen zaten. Een ander deel van het vuurwerk kwam terecht bij de pers en de stadionmedewerkers, zo meldt het dagblad. Televisiezender Canal+ beschreef de beelden als 'surrealistisch' en sprak van 'honderden stuks vuurwerk op het veld'.

Commentator Aline Riera was aanwezig bij de wedstrijd en gaf achteraf aan dat ze bang was. "De vonken vlogen langs me heen", zei ze. Dagblad Le Figaro noemde de situatie 'krankzinnig'. De Nederlandse voetbalsters Lieke Martens en Jackie Groenen spelen bij PSG en moesten zichzelf in veiligheid brengen.

Nieuwszender RMC beweert te weten wie er verantwoordelijk waren voor het afsteken van het vuurwerk. "Een aantal mensen werd de toegang tot het stadion ontzegd omdat ze geen identiteitsbewijs bij zich hadden. Ze werden hardhandig weggestuurd. Vervolgens zouden drie jongeren hebben geroepen om de wedstrijd stil te leggen", aldus RMC. Vanuit een nabijgelegen wijk zouden ze het vuurwerk hebben afgeschoten.

De Franse voetbalbond FFF moet nog beslissen wat er met de gestaakte wedstrijd gaat gebeuren.