×
Home Nieuws Livescore

Boudewijn Zenden verrast door terugkeer Lozano bij PSV

Boudewijn Zenden verrast door terugkeer Lozano bij PSV
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zondag 15 oktober 2023 13:33 uur

Voormalig voetballer Boudewijn Zenden heeft zijn verbazing uitgesproken over de terugkeer van Hirving Lozano bij PSV. In een interview met SoccerNews vertelde Zenden dat hij aanvankelijk verrast was dat Lozano zelf terug wilde keren naar de club. "Op zijn leeftijd is het nogal een verrassende keuze", aldus Zenden tegen journalist Jesper Langbroek. "Ik denk dat hij veel meer opties had. Het feit dat hij voor PSV heeft gekozen, laat zien dat hij hier een goede tijd heeft gehad. Hij heeft genoten van zijn tijd in Nederland met zijn gezin. Hij is teruggekeerd naar een vertrouwde omgeving, ook al voelt het misschien wat anders dan tijdens zijn eerste periode."

Lozano heeft een moeilijke start van het seizoen gehad, waarin hij slechts één doelpunt heeft gescoord in zes officiële wedstrijden. Dit doelpunt maakte hij in de met 0-4 gewonnen wedstrijd tegen Almere City. Zenden kent de Mexicaanse vleugelaanvaller goed en weet dat Lozano gefrustreerd raakt als hij niet veel scoort. "Hij wil graag winnen, maar vooral spelen en doelpunten maken. Als hij een tijdje niet scoort, wordt hij een beetje chagrijnig. Dus je kunt je voorstellen dat hij op dit moment niet erg gelukkig is." Volgens Zenden is dit echter een fase die voorbij zal gaan. "Hij is op de laatste dag van de transfermarkt teruggekeerd. Misschien moet hij nog wennen aan de speelstijl van Peter Bosz. Hij moet de kansen die hij krijgt benutten om een vaste basisspeler te worden."

Zenden speelde zelf 134 wedstrijden voor PSV, waarin hij 35 doelpunten maakte en 26 assists gaf. Tijdens zijn periode bij PSV werd hij één keer landskampioen, won hij de Nederlandse beker en twee keer de Nederlandse Supercup.