×
Home Nieuws Livescore

Vanheusden maakt indruk bij Standard Luik en Rode Duivels

Vanheusden maakt indruk bij Standard Luik en Rode Duivels
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 23:09 uur

Na een turbulente periode vol tegenslagen heeft Zinho Vanheusden zijn weg teruggevonden naar Standard Luik, waar hij tot nu toe gespaard is gebleven van blessures. De 24-jarige verdediger maakt zelfs zo'n verpletterende indruk bij de Rouches, dat ze hem maar al te graag definitief willen overnemen van Internazionale.

Bij AZ kwam Vanheusden vorig seizoen niet verder dan zeven optredens in de Eredivisie, waardoor hij afgelopen zomer terugkeerde naar Milaan. Standard rook zijn kans en heeft hem nu gehuurd van de Italiaanse grootmacht, waar hij nog tot medio 2026 onder contract staat. De Belgische topclub heeft echter een aankoopoptie bedongen, naar verluidt ter waarde van zo'n zeven miljoen euro. Een flinke som geld, maar Standard is volledig overtuigd.

Bij Het Laatste Nieuws heeft sportief directeur Fergal Harkin laten weten dat de kans zeer reëel is dat Standard aan het einde van het seizoen gebruik zal maken van de clausule. "We hopen dat we de optie kunnen lichten", aldus Harkin. "Maar op dit moment richten we ons op het heden. Zinho heeft een indrukwekkende seizoensstart gehad zonder al te veel ophef", voegde Harkin eraan toe.

Met zijn uitstekende prestaties heeft Vanheusden de aandacht getrokken van bondscoach Domenico Tedesco, die hem heeft opgeroepen voor de nationale ploeg van België, de Rode Duivels.