×
Home Nieuws Livescore

Newcastle United haalt Tino Livramento binnen voor bijna 40 miljoen euro

Newcastle United haalt Tino Livramento binnen voor bijna 40 miljoen euro
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 14:36 uur

Newcastle United heeft opnieuw een grote transfer gerealiseerd. De club heeft Tino Livramento overgenomen van Southampton voor een bedrag van bijna veertig miljoen euro. Livramento is de derde aanwinst van Newcastle deze zomer, nadat eerder al Sandro Tonali van AC Milan en Harvey Barnes van Leicester City werden aangetrokken voor respectievelijk 64 en 44 miljoen euro.

Livramento maakte vorig seizoen twee optredens in de Premier League, maar werd gehinderd door een blessure aan zijn kruisband. In het seizoen daarvoor maakte hij indruk tijdens zijn debuutjaar op het hoogste niveau. Newcastle heeft besloten om 37 miljoen euro neer te tellen voor de Engelse rechtsback, gebaseerd op zijn eerdere prestaties.

De 20-jarige Livramento maakte in de zomer van 2021 de overstap van Chelsea naar Southampton, nadat hij was uitgeroepen tot jeugdspeler van het jaar bij de Londense club. Ondanks de degradatie van Southampton uit de Premier League, blijft Livramento dus actief op het hoogste niveau. Hij heeft bij Newcastle een contract getekend dat loopt tot medio 2028.

Newcastle United heeft de komst van Livramento bevestigd via een tweet, waarin de club hem welkom heet.