×
Home Nieuws Livescore

Joey Veerman: Balvirtuoos met wisselende reacties in Oranje

Joey Veerman: Balvirtuoos met wisselende reacties in Oranje
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 21:09 uur

Joey Veerman, de jonge voetballer uit Volendam, is vol vertrouwen na zijn optreden voor het Nederlands elftal tegen Frankrijk. De middenvelder, die normaal gesproken uitkomt voor PSV, is zich ervan bewust dat zijn prestaties altijd gemengde reacties zullen oproepen.

Hoewel zijn balvaardigheid buiten kijf staat, erkent Veerman dat momenten van nonchalance soms roet in het eten kunnen gooien. Hij werkt echter hard aan dit aspect van zijn spel. "Gewoon bij je eigen man blijven, dat was het advies. Je bent verantwoordelijk voor je eigen tegenstander, dat is wat ze zeggen bij zowel het Nederlands elftal als bij PSV", vertelt Veerman aan het Algemeen Dagblad. "Daar ben ik echt mee bezig. Nee, ik was niet nerveus. Ik weet gewoon dat ik de bal precies kan plaatsen waar ik wil. Dat voelt goed."

De afwezigheid van Frenkie de Jong bood Veerman de kans om voor het eerst in de basis te starten bij Oranje. "Ik heb het gevoel dat ik de bondscoach meer opties heb gegeven. Het maakt me niet uit of iedereen er hetzelfde over denkt. Ik ben iemand die zijn mond durft open te trekken, dus er zullen altijd mensen zijn die graag zeggen dat het niet goed ging. Maar ik blijf risico nemen in mijn spel, dat ga ik niet veranderen."