×
Home Nieuws Livescore

Rothen tikt Tchouaméni op de vingers: 'Focus op voetbal!'

Rothen tikt Tchouaméni op de vingers: 'Focus op voetbal!'
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 20:49 uur

Jérôme Rothen, voormalig voetballer van AS Monaco en Paris Saint-Germain, heeft zijn ongenoegen geuit over Aurélien Tchouaméni. De middenvelder van Real Madrid en het Franse nationale team heeft kritiek geuit op de overvolle speelkalender na de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje.

Rothen reageerde fel op de uitspraken van Tchouaméni en stelde dat als hij minder wedstrijden wil spelen, hij ook minder salaris zal ontvangen. "Normaal gesproken verdedig ik spelers, maar nu neem ik Aurélien Tchouaméni even onder handen. Als je toegewijd bent aan je werk en goed betaald wordt om goed te presteren op het veld, dan bereid je jezelf goed voor."

Rothen denkt te weten waar het probleem ligt en beweert dat het aantal wedstrijden niet veel verschilt van twintig tot dertig jaar geleden. "Als je een basisspeler bent, klaag je dat je te veel speelt. Dit komt omdat er in de top ook minder interessante wedstrijden zijn. Maar de wedstrijden duren nog steeds negentig minuten."

"Het vermoeidheidsprobleem waar hij over praat, heeft meer te maken met zaken buiten het veld", vervolgde Rothen. "Het is belangrijk om goed te herstellen in je vrije tijd. Maar tegenwoordig richten spelers zich op sociale media, maken ze reclamespotjes of stappen ze in het vliegtuig voor een MMA-gevecht. Richt je carrière op voetbal, op je vak."