×
Home Nieuws Livescore

Noni Madueke scoort tweemaal voor Jong Engeland tegen Jong Servië

Noni Madueke scoort tweemaal voor Jong Engeland tegen Jong Servië
ALEXANDER FOX | PLANET FOX FROM PIXABAY ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 19:57 uur

Voetbaltalent Noni Madueke heeft bij Chelsea tot nu toe weinig speeltijd gekregen, maar deze week had hij reden tot vreugde. De voormalige PSV-speler scoorde namelijk twee keer voor Jong Engeland in de overtuigende 9-1 overwinning op Jong Servië. Na zijn doelpunten bedankte hij niemand minder dan Ashley Cole, Kylian Mbappé en Mohamed Salah.

In een interview met The Daily Mail vertelde de 21-jarige rechtsbuiten dat hij graag "one-touch goals" aan zijn spel wil toevoegen. Hij erkent dat dit soort doelpunten vaak makkelijker zijn en werkt er hard aan om dit aspect te verbeteren. Madueke legt uit dat hij vaak met hoge snelheid op het doel afkomt en op het laatste moment kalm moet blijven, adem moet halen en dan moet afronden.

Om te leren van de beste spelers op dit gebied, kijkt Madueke veel naar beelden van Mbappé en Salah. Hij bewondert hun vermogen om op hoge snelheid het overzicht te behouden en op de juiste momenten te anticiperen. De jonge Engelsman krijgt ook veel hulp van Ashley Cole, die als assistent-coach betrokken is bij de Engelse beloften. Cole hanteert een persoonlijke benadering om Madueke te helpen zijn spel te verbeteren. Madueke is van nature sterk in één-tegen-één-situaties, maar wil ook meer doelpunten maken en assists geven. Tegen Servië lukte dit en daar is hij trots op.

Hoewel Madueke dit seizoen slechts 45 minuten heeft gespeeld in de Premier League, hoopt hij nu op een positieve ontwikkeling. Hij heeft laten zien wat hij kan, zelfs in een geweldig team als Chelsea. Madueke heeft veel vertrouwen in zichzelf en is ervan overtuigd dat hij vroeg of laat zijn kans zal krijgen bij de club.