×
Home Nieuws Livescore

Hans Kraay Jr. betreurt zijn eerdere uitspraken over Marten de Roon in Oranje

Hans Kraay Jr. betreurt zijn eerdere uitspraken over Marten de Roon in Oranje
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 19:09 uur

Hans Kraay junior heeft na het EK-kwalificatieduel tussen Nederland en Frankrijk (1-2) zijn mening over Marten de Roon herzien. De analist is van mening dat De Roon geen geschikte basisspeler is voor het Nederlands elftal.

Bij ESPN begint Kraay zijn betoog met een rectificatie. "Ik moet toegeven dat ik altijd heb gezegd dat we niet denigrerend moeten doen over De Roon. Ik wist ook wel dat hij minder goed speelde bij het Nederlands elftal dan bij Atalanta. Maar ik heb zijn statistieken even opgezocht: in zes jaar heeft hij 250 wedstrijden volledig gespeeld. Dit seizoen heeft hij zelfs álles gespeeld. Bij Atalanta voelt hij zich comfortabel aan de bal. Mensen zullen verbaasd zijn, maar het is gewoon zo."

Kraay moet toegeven dat De Roon deze vorm niet kan vasthouden bij Oranje. "Bij het Nederlands elftal is hij niet dezelfde speler als bij Atalanta", stelt de analist. "Ik moet dus toegeven dat hij op dit moment niet thuishoort in het Nederlands elftal, niet in de basis. Wieffer, Veerman en Reijnders hebben hem echt ingehaald. De Roon heeft een geweldige carrière, maar dat doet er nu even niet toe."

Kraay verwacht echter wel dat De Roon na de interlandperiode weer zal schitteren bij zijn club in de Serie A. "Komend weekend zal ik weer naar hem kijken en dan zie ik hem weer kort dekken, harde ballen spelen, draaien... Dat is mijn man, maar ik zie hem zelden zo spelen bij het Nederlands elftal. Hij had moeite om Griezmann uit te schakelen. Hij krijgt te vaak de bal, terwijl je beter Reijnders of Veerman aan de bal kunt hebben. Veerman speelde namelijk erg goed."

De Roon begon in de basis tegen Frankrijk, maar werd halverwege vervangen door Mats Wieffer.