×
Home Nieuws Livescore

Nieuwe speeldatum bekend voor uitgesteld AEK - Dinamo Zagreb duel na dodelijke rellen.

Nieuwe speeldatum bekend voor uitgesteld AEK - Dinamo Zagreb duel na dodelijke rellen.
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 14:24 uur

Nieuwe speeldatum vastgesteld voor uitgesteld duel AEK - Dinamo Zagreb

De UEFA heeft de nieuwe datum bekendgemaakt voor het uitgestelde duel tussen AEK Athene en Dinamo Zagreb in de derde voorronde van de Champions League. Het duel moest worden uitgesteld vanwege ernstige rellen die plaatsvonden voorafgaand aan de oorspronkelijke wedstrijddatum.

Tijdens deze rellen is een 22-jarige supporter om het leven gekomen als gevolg van steekwonden die hij opliep tijdens een massale vechtpartij. De fan werd naar het ziekenhuis gebracht, maar helaas heeft hij zijn verwondingen niet overleefd. Griekse media melden dat de gevechten plaatsvonden in een wijk in Athene, slechts één dag voor de geplande wedstrijd. In totaal zijn er maar liefst 83 arrestaties verricht.

Zowel hooligans van AEK Athene als Dinamo Zagreb waren betrokken bij de gevechten, waarbij messen, stenen en zelfs explosieven werden gebruikt. Vijf fans van Dinamo Zagreb moesten medische behandeling ondergaan, evenals drie AEK-supporters.

De 'Bad Blue Boys', de beruchte harde kern van de Dinamo Zagreb-aanhang, staan al jaren bekend om hun problematische gedrag. Ze zorgen regelmatig voor grote problemen rondom wedstrijden.

De nieuwe speeldatum voor het duel is vastgesteld op dinsdag 15 augustus. De returnwedstrijd zal vier dagen later plaatsvinden, op 19 augustus. Hopelijk kunnen deze wedstrijden zonder incidenten verlopen en staat het voetbal centraal.