×
Home Livescore

Karavajev's magische afstandsschot bezorgt Oekraïne cruciale overwinning op Noord-Macedonië

Karavajev's magische afstandsschot bezorgt Oekraïne cruciale overwinning op Noord-Macedonië
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 17:48 uur

In een spectaculaire EK-kwalificatiewedstrijd tussen Oekraïne en Noord-Macedonië heeft Oleksandr Karavajev op magische wijze de 2-0 gescoord voor zijn land. Met nog enkele minuten op de klok verraste hij iedereen door vanaf de zijkant van het veld een verwoestend schot af te vuren, dat de keeper van Noord-Macedonië compleet verraste.

De doelpuntenmaker Karavajev had een briljante ingeving en besloot van grote afstand een poging te wagen. Keeper Stole Dimitrievski van Noord-Macedonië had echter totaal niet verwacht dat Karavajev zo'n gewaagde actie zou ondernemen en gokte op een breedtepass. Helaas voor hem en zijn team schatte hij de situatie volledig verkeerd in, waardoor het schot van Karavajev onhoudbaar bleek.

Dit doelpunt bleek uiteindelijk cruciaal voor Oekraïne, aangezien het hen een belangrijke overwinning opleverde in de strijd om plaatsing voor het EK. Na zes wedstrijden staat Oekraïne nu op tien punten, wat goed is voor een voorlopige tweede plaats in groep C. Engeland gaat momenteel aan kop met dertien punten uit vijf wedstrijden. Italië staat op de derde plaats met zeven punten na vier wedstrijden en zal zondag nog in actie komen tegen Malta.

Deze overwinning zorgt voor een enorme boost in het zelfvertrouwen van het Oekraïense team, terwijl Noord-Macedonië met een bittere nasmaak achterblijft. Het doelpunt van Karavajev zal nog lang herinnerd worden als een van de meest bijzondere en onverwachte momenten in deze kwalificatieronde.