×
Home Nieuws Livescore

Stoichkov haalt hard uit naar Van Gaal: "Nep en waardeloos"

Stoichkov haalt hard uit naar Van Gaal:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 17:16 uur

Voormalig voetbalicoon Hristo Stoichkov heeft geen enkel respect voor de bekende voetbaltrainer Louis van Gaal. De Bulgaarse legende, die zijn hoogtijdagen beleefde bij FC Barcelona, deelt zijn ongezouten mening over de samenwerking met Van Gaal in een exclusief interview met Relevo.

Stoichkov, die zijn stempel drukte op het succes van Barça, zag zijn geluk echter veranderen toen Van Gaal in 1997 het roer overnam. "Louis? Wie? Ik weiger zelfs zijn naam uit te spreken", aldus de gepassioneerde Bulgaar. "Hij is zonder twijfel een uitstekende professional, dat zal niemand ontkennen. Zijn trainingsmethoden, het spelen in driehoeken en zijn coaching waren op zichzelf goed te noemen."

Maar daar houdt het positieve verhaal op. Stoichkov bewaart geen warme herinneringen aan de persoonlijke kant van de samenwerking met de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal. "Als mens kan ik hem niet uitstaan. Misschien maakt dat mij dan een slecht persoon, maar ik weiger ook maar een woord aan hem vuil te maken. Ik ken niemand zoals hij. Ik ben zelf ook niet perfect, maar ik probeer altijd te groeien en te verbeteren. Ik wil absoluut niet zoals hij zijn."

"Laten we het alsjeblieft over iets anders hebben, alles behalve hem", benadrukt Stoichkov, die in 1994 de prestigieuze Ballon d'Or won. "Hij is een totale vreemdeling in mijn leven. Hij is nep. Een bedrieger, waar ik geen seconde meer aan wil verspillen. Hij is het gewoon niet waard."