×
Home Nieuws Livescore

Eran Zahavi, voormalig PSV-spits, emotioneel over oorlog in Israël

Eran Zahavi, voormalig PSV-spits, emotioneel over oorlog in Israël
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 16:24 uur

Voormalig PSV-spits Eran Zahavi bevindt zich momenteel in een turbulente periode. De Israëlische voetballer, die momenteel actief is bij Maccabi Tel Aviv, heeft in een interview met ESPN gesproken over de oorlog in zijn vaderland.

Sinds 7 oktober woedt er een conflict tussen Israël en de Palestijnse beweging Hamas. Zahavi uit zijn diepe droefheid en onbegrip over de gebeurtenissen die zich in de wereld voltrekken. Gelukkig is hijzelf veilig en verkeert zijn familie in goede gezondheid. Ze bevinden zich ver weg van de gruwelijkheden die zich in het zuiden afspelen, maar desondanks voelen ze het verdriet intens.

Zahavi benadrukt dat deze oorlog niet draait om religie, het gaat niet om moslims of joden. De voetbalcompetitie in Israël ligt stil en ook het nationale team speelt geen wedstrijden. Individueel trainen ze in de ochtenduren en proberen ze kleine oefeningen te doen. Daarnaast zetten ze zich in voor liefdadigheid. Ze helpen mensen in nood, bezoeken families en wonen begrafenissen bij. Het is een buitengewoon moeilijke tijd. Wanneer ze de getroffen families ontmoeten, verschijnt er soms een kleine glimlach op hun gezichten en bedanken ze Zahavi voor zijn steun. Hun dierbare was namelijk een fan van zijn voormalige club.

De frustratie bij Zahavi groeit als hij ziet dat de UEFA geen minuut stilte heeft afgekondigd tijdens deze interlandperiode. Telkens wanneer er elders in de wereld iets gebeurt, zoals in Turkije, Marokko en Libië, wordt er respect getoond met een minuut stilte. Nu blijft het echter stil, niemand zegt iets. Dit zorgt voor onbegrip en teleurstelling bij de voetballer.