×
Home Nieuws Livescore

Juventus-middenvelder Fagioli bekent gokprobleem: mogelijke strafvermindering in zicht

Juventus-middenvelder Fagioli bekent gokprobleem: mogelijke strafvermindering in zicht
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 14:32 uur

Het schandaal rondom gokpraktijken in het Italiaanse voetbal blijft de aandacht trekken. Vooral de namen van Sandro Tonali en Nicolò Zaniolo worden veelvuldig genoemd, maar het was Nicolò Fagioli die als eerste in verband werd gebracht met deze duistere praktijken. Eerder werd al bekend dat hij had toegegeven te hebben gegokt, en nu meldt de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport dat deze bekentenis mogelijk een vermindering van zijn straf kan betekenen.

De middenvelder van Juventus heeft de club en de autoriteiten benaderd om zijn gokprobleem op te biechten, in de hoop op positieve gevolgen voor zijn situatie. Hij heeft zijn verslaving erkend en werkt nu samen met de onderzoekers om mogelijk bewijs te verzamelen.

Volgens La Gazzetta dello Sport zal deze medewerking hem helpen om de duur van zijn dreigende schorsing te beperken en het proces tegen hem te versnellen. Er zou volgende week al een zitting kunnen plaatsvinden waarin zijn straf mogelijk wordt verminderd. Op zijn minst zou een schorsing van drie jaar kunnen worden gehalveerd tot anderhalf jaar. Daarnaast kan er nog verdere vermindering plaatsvinden vanwege zijn zelfaangifte.

Caso #scommesse, #Fagioli pronto a patteggiare per dimezzare la squalificahttps://t.co/mbrjNg0cdw

— Calcio e Finanza (@CalcioFinanza) October 14, 2023