×
Home Nieuws Livescore

James Maddison, voormalig fan van Manchester United, geïnspireerd door Beckham

James Maddison, voormalig fan van Manchester United, geïnspireerd door Beckham
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 14:16 uur

In een recent interview heeft James Maddison openhartig gesproken over zijn jeugdliefde voor Manchester United. De middenvelder van Tottenham Hotspur onthulde dat met name David Beckham een grote inspiratiebron voor hem was.

"In mijn jonge voetbaljaren was ik een enorme fan van Manchester United en Beckham was mijn absolute idool", vertelde Maddison enthousiast tijdens een gesprek met TalkSPORT. "Hij was de held op de achterkant van mijn shirt en ik bracht uren door in de tuin om zijn vrije trappen te oefenen. Ik moet toegeven dat ik tijdens schooluren belachelijk vaak naar Beckham's vrije trappen op YouTube keek", voegde de 5-voudig international lachend toe.

Maddison werd ook gevraagd naar de nieuwe documentaire over de legendarische Engelse speler, die onlangs op Netflix verscheen. "Ik vond het absoluut geweldig. 'Becks' was mijn held toen ik opgroeide. De documentaire biedt een ongelooflijk inzicht. Mensen vergeten soms de werkelijke kwaliteit die hij had met zijn rechtervoet. Dus ja, ik heb enorm genoten van de documentaire over mijn jeugdheld", aldus Maddison.

Het bewonderen van Beckham's traptechniek heeft zeker zijn vruchten afgeworpen voor Maddison. Na zijn overstap van Leicester City naar Tottenham Hotspur afgelopen zomer, heeft de middenvelder al twee doelpunten en vijf assists op zijn naam staan na acht wedstrijden voor zijn nieuwe club. Mede dankzij de prestaties van Maddison staat Tottenham Hotspur momenteel op een gedeelde eerste plek in de Premier League, samen met aartsrivaal Arsenal. Beide clubs hebben twintig punten behaald uit acht wedstrijden.