×
Home Nieuws Livescore

Onzekerheid rondom Weghorst voor cruciaal EK-kwalificatieduel met Griekenland

Onzekerheid rondom Weghorst voor cruciaal EK-kwalificatieduel met Griekenland
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 14:08 uur

Er hangt een groot vraagteken boven de naam van Wout Weghorst in aanloop naar het belangrijke EK-kwalificatieduel tegen Griekenland. De spits van het Nederlands elftal moest vrijdagavond geblesseerd het veld verlaten tijdens de wedstrijd tegen Frankrijk en was zaterdag afwezig op het trainingsveld.

Weghorst liep klachten op na een harde botsing op het middenveld en moest al voor rust de strijd staken. Terwijl de basisspelers en Donyell Malen - de vervanger van Weghorst - en Mats Wieffer zaterdagmiddag een lichte training deden, werkte de rest van de spelersgroep een intensieve sessie af. Weghorst bleef binnen om te werken aan zijn herstel.

Op dit moment lijkt het erop dat Weghorst bij de groep blijft en het trainingskamp niet voortijdig zal verlaten. Echter, het is nog onzeker of hij maandag wedstrijdfit zal zijn voor het duel tegen Griekenland. Mocht Weghorst niet kunnen spelen in Athene, dan is de kans groot dat bondscoach Ronald Koeman kiest voor Malen als diepe spits.

Het Nederlands elftal moet een goed resultaat behalen in Griekenland. Als ze verliezen, hebben de Grieken genoeg aan een gelijkspel tegen het al geplaatste Frankrijk om zich te kwalificeren voor het EK 2024.