×
Home Nieuws Livescore

"Henderson uitgefloten door Engels publiek na overstap naar Saudi-Arabië"

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 13:25 uur

Jordan Henderson, de Engelse voetballer die bekend staat om zijn inzet en leiderschap, werd vrijdagavond geconfronteerd met een onverwachte reactie van het publiek tijdens de vriendschappelijke interland tussen Engeland en Australië. Terwijl hij het veld betrad, werden er fluitconcerten gehoord. Dit alles vanwege zijn recente overstap naar het Saudische Al-Ettifaq, een beslissing die niet goed werd ontvangen door het Engelse publiek.

De Engelse bondscoach Gareth Southgate, die altijd achter zijn spelers staat, heeft echter geen begrip voor de kritiek op Henderson. In een interview met de Britse media verdedigde hij zijn aanvoerder met passie. Southgate benadrukte dat Henderson een indrukwekkende 79 interlands heeft gespeeld voor Engeland en dat zijn toewijding aan het team buitengewoon is. Hij prees ook de rol die Henderson speelt binnen de groep, zowel op als naast het veld. Als een ervaren speler neemt hij jonge talenten zoals Jude Bellingham onder zijn hoede en fungeert hij als een voorbeeldfiguur.

Southgate ging zelfs zo ver om te zeggen dat hij alle wedstrijden in Saudi-Arabië volgt, waar Henderson nu speelt. Hij beweerde dat Henderson een cruciale rol speelde in het bijeenhouden van het team tijdens de wedstrijden daar. Met weinig fysiek sterke spelers op het veld, was leiderschap van essentieel belang en Henderson vervulde die rol met verve. Southgate vond het dan ook onlogisch dat iemand die zijn hart en ziel geeft voor Engeland, wordt uitgefloten. Hij vroeg zich af waarom het publiek dit zou doen, aangezien het Henderson en het team niet helpt.

Ondanks de negatieve reacties van het publiek, wist Engeland de vriendschappelijke wedstrijd tegen Australië met 1-0 te winnen dankzij een doelpunt van Ollie Watkins, spits van Aston Villa. Henderson werd een half uur voor het einde van de wedstrijd vervangen door Kieran Trippier, maar zijn bijdrage aan het team werd niet vergeten. Southgate blijft vol vertrouwen in zijn aanvoerder en hoopt dat het publiek uiteindelijk zijn waarde zal erkennen en hem zal steunen in zijn nieuwe avontuur bij Al-Ettifaq.