×
Home Nieuws Livescore

"Hartman's debuut in Oranje: van Frankrijk naar Athene"

Fritsdejong ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 13:16 uur

Jubelend van vreugde staat Quilindschy Hartman na zijn spectaculaire entree in het nationale elftal. De doelpuntenmachine tegen Frankrijk (1-2) onthult na de wedstrijd een geheimpje dat hij deelde met Antoine Griezmann.

Hartman beseft echter dat hij niet te lang kan genieten van zijn glansrijke debuut. Een cruciale confrontatie in Athene wacht hem aanstaande maandag. "Zo gaat dat. Ik heb geen tijd om te genieten of diep na te denken. Alles gaat razendsnel", verklaart de Feyenoord-verdediger aan het Algemeen Dagblad. "Straks is er weer de Champions League. Na de wedstrijd schudde ik Antoine Griezmann de hand. Ik zag hem vorige week in Madrid, nu hier en straks weer in de Kuip."

"Met een knipoog gaf hij aan: we zien elkaar snel weer. Geweldig, toch?", lacht Hartman, die plotseling in een voor hem onbekende kleedkamer belandde. "Ik bevond me opeens in de kleedkamer van Ajax, dat was behoorlijk vreemd. Maar ik hoop er vaker te zijn bij interlands."

Maandag neemt het Nederlands elftal het op tegen Griekenland in Athene. Als deze wedstrijd wordt gewonnen, komt het EK 2024 wel heel dichtbij voor Oranje.