×
Home Nieuws Livescore

Doke Schmidt verlaat Friesland en tekent bij Helmond Sport

Doke Schmidt verlaat Friesland en tekent bij Helmond Sport
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 13:48 uur

Doke Schmidt verlaat definitief Friesland en wordt gepresenteerd als nieuwe aanwinst bij Helmond Sport. De Brabantse club heeft de 31-jarige verdediger officieel verwelkomd, nadat hij transfervrij was. Schmidt heeft een eenjarig contract getekend bij Helmond Sport, zo meldt de club op haar website.

Schmidt heeft het grootste deel van zijn voetbalcarrière in Friesland doorgebracht, met uitzondering van een seizoen bij Go Ahead Eagles. Hij heeft gespeeld voor sc Heerenveen en sc Cambuur, beide clubs uit dezelfde provincie. In Leeuwarden speelde de verdediger twee seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie, waarna hij in 2021 promoveerde naar de Eredivisie na het behalen van het kampioenschap. In de afgelopen twee seizoenen heeft Schmidt 55 officiële wedstrijden gespeeld op het hoogste niveau.

Met de komst van Schmidt is Helmond Sport alweer toe aan haar zesde aanwinst deze transferperiode. Eerder werden Michael Chácon (Excelsior), Wouter van der Steen (FC Den Bosch), Giannis-Fivos Botos (AEK Athene), Pius Krätschmer (Saarbrücken) en Michael Ludwig (Borussia Dortmund) naar de Brabantse club gehaald. Daarnaast heeft Helmond Sport ook drie spelers van KV Mechelen en één speler van Athletic Bilbao gehuurd.

Helmond Sport heeft de komst van Schmidt aangekondigd met een tweet waarin ze laten weten dat hij erbij is voor het komende seizoen.