×
Home Livescore

Oranje mist Frenkie de Jong op middenveld, maar heeft alternatieven

Oranje mist Frenkie de Jong op middenveld, maar heeft alternatieven
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 09:40 uur

Het gemis van Frenkie de Jong heeft een grote impact op het Nederlands elftal, zo stellen de deskundigen van Voetbalpraat op ESPN. Echter, volgens hen is de linkerkant van het middenveld voorlopig goed bezet met Joey Veerman en Quilindschy Hartman.

Tijdens de uitzending op vrijdag was Kees Kwakman onder de indruk van Tijjani Reijnders, die weinig fouten maakte tegen Frankrijk. "Bij Milan speelt hij meer aanvallend en dat past goed bij hem. Dat heeft hij vandaag (vrijdag) ook laten zien. Soms haalde hij de bal iets te ver op, maar dat gold ook voor de rest. Zijn kwaliteit was duidelijk zichtbaar."

Reijnders was op verschillende posities te vinden, wat hem juist zo sterk maakt, voegt Maricano Vink toe. "Griezmann schroomt niet om ook in de eigen zestien te verdedigen, en dat heeft Reijnders ook. Ze lopen wel veertig meter terug met hun man."

Frankrijk liet Marten de Roon met rust en dat was nadelig voor Oranje, aldus Vink. "De Roon kreeg veel balbezit, maar dat is niet zijn specialiteit. De linkerkant met Hartman en Veerman is redelijk, maar als je daar een Frenkie de Jong of Schouten neerzet..."

Het ontbreken van Frenkie zorgt voor de nodige problemen bij Oranje, concludeert Vink. "Hij kan alles. Hij kan goed verdedigen en heeft tactisch inzicht. Daarnaast heeft hij ook zijn aanvallende acties. Maar tegen mindere landen zoals Frankrijk hebben we gezien dat dit (huidige middenveld, red.) ook kan. Timber ontwikkelt zich ook goed en we hebben Schouten nog."