×
Home Nieuws Livescore

Verbruggen trots op debuut bij Oranje, ondanks nederlaag tegen Frankrijk

Verbruggen trots op debuut bij Oranje, ondanks nederlaag tegen Frankrijk
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op zaterdag 14 oktober 2023 08:08 uur

Jonge doelman Bart Verbruggen straalt van trots na zijn eerste optreden in het Nederlands elftal. Ondanks de nederlaag tegen Frankrijk, waarbij Kylian Mbappé twee keer het net wist te vinden, heeft Verbruggen gemengde gevoelens over zijn debuut in het oranje shirt.

Na afloop van de wedstrijd sprak Verbruggen met de NOS over zijn ervaring. Nederland kwam al snel op achterstand door een snelle actie van Mbappé, die voorbij Lutsharel Geertruida glipte en van dichtbij scoorde. "Hij was erg snel. Maar het maakt niet uit wie er tegenover me staat, ik wil alles tegenhouden. Het voelde onnodig dat we op achterstand kwamen, want we begonnen helemaal niet slecht", aldus Verbruggen.

Hoewel Nederland nog hoop had op een comeback, kreeg het al vroeg in de tweede helft een realiteitscheck met een wereldgoal van Mbappé. "Die tweede goal was ook behoorlijk goed", stelt de doelman. "Ik moet het nog terugzien, maar hij draaide weg en schoot in de verre hoek. Dat was een prachtige goal."

Met zijn debuut is Verbruggen de jongste doelman die zijn opwachting maakte in het Nederlands elftal sinds Jan van Beveren in 1967. "Ik heb wel het een en ander gehoord en gelezen over hem. Het is een enorm compliment dat ik op deze leeftijd al mijn debuut mag maken. Dit smaakt naar meer", besluit Verbruggen vol enthousiasme.