×
Home Nieuws Livescore

Koeman ziet lichtpuntjes ondanks nederlaag tegen Frankrijk

Koeman ziet lichtpuntjes ondanks nederlaag tegen Frankrijk
Vienna Reyes on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 23:33 uur

Ronald Koeman teleurgesteld na verlies tegen Frankrijk, maar ziet positieve punten

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman is teleurgesteld na de nederlaag tegen Frankrijk, maar hij ziet ook voldoende pluspunten. Hij deelt complimenten uit aan de nieuwelingen in het Nederlands elftal na de 1-2 nederlaag in de Johan Cruijff Arena.

"Er zijn veel positieve dingen", zegt Koeman bij de NOS. "Maar het is jammer dat we niet langer in de wedstrijd konden blijven tegen zo'n sterke tegenstander. We hadden een bepaalde aanpak gekozen, maar het werd niet makkelijker toen we al binnen tien minuten met 0-1 achter stonden. Als je niet goed verdedigt en je laat de tegenstander twee keer de back passeren, dan straffen ze dat af. Mbappé was op dat moment ook net iets sterker en slimmer dan Lutsharel (Geertruida, red.)."

Koeman is ervan overtuigd dat de spelers hiervan leren. "Ja, want je weet dat alles perfect moet zijn tegen dit soort tegenstanders. Je kunt niet de bal in de gaten houden, maar je man vergeten. Maar het was niet slechts één speler, we waren collectief niet goed genoeg." Het verstoort het strijdplan. "Maar ik ben trots op het team. We hebben ons goed hersteld. Misschien hadden we zelfs betere kansen dan Frankrijk. Veerman kreeg een grote kans, maar schoot over. Dat is het verschil op dit niveau: Mbappé maakt een geweldige tweede goal. Zo'n speler hebben wij niet."

"Je kunt lang kijken naar wat er wel of niet goed ging, maar ik ben trots op het team", vervolgt Koeman. "We hebben tot het laatste moment geprobeerd om terug te komen en maakten een geweldige goal die net buitenspel was. Daarna maakten we een heel goede 1-2. Je voelt dan dat er misschien nog iets mogelijk is, maar ja... We hebben er alles aan gedaan. Ik denk dat we ons dapper hebben geweerd."

Koeman ziet genoeg positieve punten om op voort te bouwen. "Er zijn genoeg momenten en spelers die mij blij maken", erkent de bondscoach, met name doelend op de debutanten. "Ja, absoluut." Hij benadrukt vooral de ontwikkeling van Reijnders. "Hij doet het geweldig. Hij is een moderne voetballer op het middenveld. Dynamisch, loopt makkelijk, zoekt de diepte. Prachtig om te zien. Ook Hartman was fantastisch. Hij was behoorlijk vermoeid, wat begrijpelijk is."