×
Home Livescore

Van Dijk teleurgesteld na nederlaag tegen Frankrijk, maar blijft strijdbaar

Van Dijk teleurgesteld na nederlaag tegen Frankrijk, maar blijft strijdbaar
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 23:08 uur

Nederlandse verdediger, Virgil van Dijk, heeft een mengelmoes van emoties overgehouden aan de teleurstellende nederlaag tegen Frankrijk. Hoewel het geen kansloze avond was zoals in Parijs, stond het Nederlandse team na afloop toch met lege handen.

Bij de NOS vertelt Van Dijk: "Op dit moment voelt het nog hetzelfde, maar we hebben gestreden. We hanteerden een iets andere tactiek, waarbij we meer terugzakten en de juiste momenten kozen om druk te zetten. Op sommige momenten hebben we het goed gedaan, maar uiteindelijk verlies je en dat is balen. Ik had het gevoel dat er meer in zat. Dat overheerst op dit moment."

Opnieuw was het Kylian Mbappé die snel toesloeg. "Je hebt een plan voor de wedstrijd, maar als je met 0-1 achter komt te staan, moet je jezelf weer bij elkaar rapen. Voor en na dat moment speelden we goed. We hebben gestreden, af en toe goed voetbal laten zien en kansen gecreëerd, maar er zat meer in", vat Van Dijk nogmaals samen. "Ik weet niet of het angst was, het had te maken met meerdere factoren. Je speelt ook tegen topspelers. Het veld was niet al te best en het spel ging razendsnel voor beide partijen. Als je slordig bent, kan Frankrijk daarvan profiteren en dat deden ze."

De debutanten, Quilindschy Hartman en Tijjani Reijnders, hielden zich goed staande. "Ze hebben het goed gedaan, dat moet ik zeggen. Als je ziet hoe ons doelpunt tot stand kwam... Dat was uitstekend. Ik denk dat iedereen er alles aan heeft gedaan om een resultaat te behalen, maar helaas is dat niet gelukt. Na de 1-2 probeer je het en neem je meer risico, maar het mocht niet zo zijn."

Dit betekent dat Oranje een cruciale wedstrijd te wachten staat tegen Griekenland op maandag. Het team van bondscoach Koeman moet winnen in Athene om op gelijke punten te komen. "We moeten ons schrap zetten. Als we naar het EK willen, moeten we daar een resultaat behalen. Daar zullen we alles aan doen."