×
Home Nieuws Livescore

Nederlandse verdediger Van de Ven maakt Premier League-transfer naar Tottenham Hotspur voor megasom van 50 miljoen euro

Nederlandse verdediger Van de Ven maakt Premier League-transfer naar Tottenham Hotspur voor megasom van 50 miljoen euro
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 13:12 uur

Nederlandse verdediger Micky van de Ven maakt een grote transfer naar de Premier League. Tottenham Hotspur heeft officieel bevestigd dat ze de 22-jarige speler overnemen van VfL Wolfsburg voor een bedrag van 50 miljoen euro.

De deal tussen Tottenham en Wolfsburg werd deze week afgerond, waarbij een basisbedrag van 40 miljoen euro werd overeengekomen, samen met een bonuspakket van 10 miljoen euro. Dit is een enorme vooruitgang ten opzichte van twee jaar geleden, toen FC Volendam slechts 3,5 miljoen euro ontving voor Van de Ven. Dankzij een doorverkooppercentage kan de Nederlandse verdediger nu echter genieten van nog meer miljoenen.

Van de Ven had al geruime tijd de wens om voor Tottenham te spelen en heeft nu een contract getekend dat loopt tot medio 2028. Hij wordt de derde zomeraanwinst voor de club uit Noord-Londen, na James Maddison, Guglielmo Vicario en Manor Solomon.

De supporters van Tottenham kunnen niet wachten om Van de Ven in actie te zien. De club deelde een teaser op Twitter, waarin ze hinten naar meer nieuws over de transfer.