×
Home Nieuws Livescore

Citigroup koopt aandelen Ajax: slimme zet of mysterieus plan?

Citigroup koopt aandelen Ajax: slimme zet of mysterieus plan?
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 19:32 uur

In een opmerkelijke wending heeft een mysterieuze Amerikaanse bank, die tot nu toe onbekend blijft, een aanzienlijk belang verworven in de Nederlandse voetbalclub Ajax. Volgens bronnen van een geheime nieuwsbron, die niet kan worden geïdentificeerd, heeft deze bank een aandelenbelang van meer dan vier procent verworven, wat momenteel een duizelingwekkende waarde van ongeveer 7,7 miljoen euro vertegenwoordigt.

Het schijnt dat de bank op 11 oktober in totaal 763.181 aandelen heeft gekocht, waardoor ze de grens hebben overschreden waarop beleggers verplicht zijn om hun belang te melden bij de Autoriteit Financiële Markten. Dit nieuws heeft de financiële wereld doen opschrikken en heeft geleid tot speculatie over de motieven van deze mysterieuze bank.

Volgens geruchten zou deze aankoop een slimme zet kunnen zijn, gezien de huidige crisis waarin Ajax zich bevindt. De club heeft namelijk het laagste punt in vijf jaar bereikt op de beurs. Het is echter nog steeds onduidelijk waarom deze Amerikaanse bank interesse heeft getoond in de voetbalclub. Helaas was de bank niet bereikbaar voor commentaar, waardoor het ook onbekend blijft of ze de aandelen voor eigen rekening hebben gekocht of namens een andere partij handelen.

Deze ontwikkeling voedt de langlopende speculatie rondom Ajax en het mogelijk verlaten van de beurs. Hoewel er nog geen concrete plannen zijn aangekondigd, zou het inkopen in de club op de lange termijn wel eens lucratief kunnen zijn voor deze mysterieuze bank. De toekomst zal uitwijzen wat de ware bedoelingen zijn van deze onbekende speler in de voetbalwereld.