×
Home Nieuws Livescore

Supportersvereniging PSV veroordeelt vernielingen in De Kuip: "Poppen alweer aan het dansen"

Supportersvereniging PSV veroordeelt vernielingen in De Kuip:
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 12:48 uur

Supportersvereniging PSV laat van zich horen: 'Opnieuw problemen na wedstrijd in Rotterdam'. Na de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal in De Kuip, heeft de supportersvereniging van PSV gereageerd. Een deel van de PSV-aanhang heeft vernielingen aangericht, wat de prachtige overwinning van afgelopen vrijdag overschaduwt.

Voorzitter Rob Bogaarts heeft zijn zorgen geuit op de website van Supportersvereniging PSV. "Het seizoen is net begonnen en de problemen zijn alweer begonnen. Feyenoord-supporters zongen haatdragende liedjes en vernielden onze bussen, wat ons een flinke schadepost heeft opgeleverd."

Bogaarts vervolgt: "We wisten al dat we niet welkom zijn bij Vitesse en dat we maar de helft van het uitvak mogen vullen in Utrecht. Nu kunnen we er ook op rekenen dat we de eerstvolgende wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip zonder of met minder supporters kunnen bijwonen. Daarnaast zullen we hoogstwaarschijnlijk weer een flinke boete ontvangen."

"Het is triest dat een deel van de 'supporters' stoer wil doen en hun eigen adrenalinekick belangrijker vindt dan het gezamenlijk belang van alle supporters", aldus Bogaarts. "Ze willen meegaan in de trend van gewelddadige hooligans, mogelijk aangewakkerd door beelden op sociale media van Gruppa Off en andere geweldverheerlijkers."

Bogaarts is ook kritisch op de desbetreffende PSV-aanhang. "We hebben lang gepleit voor een individuele aanpak, zodat alleen de verantwoordelijken gestraft worden en niet de hele groep. Maar gezien de herhaaldelijke incidenten kunnen we niet langer spreken van incidenten. Het is een patroon geworden. Het wordt tijd dat de groep individuen, wie ze ook zijn, collectief aangepakt wordt."