×

Sanabria ontkent spugen op Messi, Argentinië wuift incident weg

dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 11:33 uur

In een opmerkelijke gebeurtenis tijdens de wedstrijd tussen Paraguay en Argentinië, leek Paraguay-spits Antonio Sanabria te spugen op Lionel Messi. Echter, de wereldkampioen zelf wil er geen woorden aan vuil maken en weigert er aandacht aan te besteden. Sanabria daarentegen beweert dat hij zich van geen kwaad bewust is.

De wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Argentinië in de WK-kwalificatie. Messi kreeg rust en kwam pas aan het begin van de tweede helft als invaller het veld in. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd ontstond er een verhitte woordenwisseling tussen de linkspoot en Sanabria. Direct daarna leek de spits van Torino in de richting van Messi te spugen. Na afloop van de wedstrijd werd de Argentijnse captain hierover bevraagd.

"Ik heb geen idee wie deze man is, dus ik wil er geen groot probleem van maken", verklaarde Messi tegenover de Argentijnse media. "Als ik zijn naam noem, zal hij overal opduiken en zal hij hier steeds aan herinnerd worden." Op het veld had Messi het incident overigens niet opgemerkt. Het was zijn teamgenoten die hem er in de kleedkamer op wezen.

Sanabria ontkent echter stellig dat hij opzettelijk op Messi heeft gespuugd. "Op de beelden lijkt het alsof ik op hem spuug, maar dat is absoluut niet het geval. Messi was op dat moment verder van mij verwijderd dan het lijkt op de beelden."