×
Home Livescore

Schotland woedend op Nederlandse scheidsrechter na VAR-diefstal tegen Spanje

Schotland woedend op Nederlandse scheidsrechter na VAR-diefstal tegen Spanje
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 10:33 uur

In Schotland is de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük allesbehalve geliefd. Donderdagavond gooide hij roet in het eten van de Schotten door een prachtig doelpunt van Scott McTominay tegen Spanje af te keuren.

Hoewel Schotland uiteindelijk met 2-0 verloor van Spanje, kwamen ze aanvankelijk op voorsprong dankzij een geweldige vrije trap van McTominay. Maar Gözübüyük werd naar het VAR-scherm geroepen na het doelpunt. Verdediger Jack Hendry hinderde doelman Unai Simón namelijk, ook nog eens vanuit buitenspelpositie. Hierdoor werd het doelpunt afgekeurd, maar de Schotten zijn het daar absoluut niet mee eens.

"Spanje heeft geen recht van spreken over hoe de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük Schotland heeft benadeeld", aldus The Scottish Sun. "Alles wat hij deed, was als een rode lap voor het team van Steve Clarke. Het afkeuren van het doelpunt van Scott McTominay was een absolute schande."

The Daily Record spreekt zelfs van "VAR-diefstal", terwijl ook middenvelder John McGinn vol ongeloof achterbleef. "Je moet voorzichtig zijn met wat je zegt, maar ik denk dat iedereen die vanavond voor ons juichte, het gevoel had dat alle fifty/fifty-beslissingen in ons nadeel waren. De scheidsrechter veranderde zijn mening over het doelpunt tijdens de wedstrijd, dat is frustrerend. De beslissing was ook totaal onlogisch: er is geen keeper ter wereld die deze bal tegenhoudt."