×
Home Nieuws Livescore

Mikautadze schittert voor Georgië en hoopt op kansen bij Ajax

Mikautadze schittert voor Georgië en hoopt op kansen bij Ajax
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 09:49 uur

In een verrassende wending heeft Georges Mikautadze, de nieuwste aanwinst van Ajax, donderdagavond de harten van de Ajax-fans gestolen door zijn ongekende scoringsdrift te tonen. Tijdens de wedstrijd tussen Georgië en Thailand wist de spits maar liefst vier keer het net te vinden. Na afloop van de wedstrijd kreeg Mikautadze steun van zijn teamgenoten bij het Georgische elftal en had hij zelf ook nog het een en ander te zeggen.

De doelpunten van Mikautadze zorgden duidelijk voor opluchting bij de spits, aangezien hij bij Ajax nog altijd wacht op zijn eerste treffer. Ook zijn teamgenoot Zuriko Davitashvili was verheugd voor zijn collega. "Dit had hij echt nodig", vertelde de aanvaller aan de Georgische TV1. "Tot nu toe gaat het natuurlijk niet zoals hij zou willen bij Ajax. Hopelijk komt alles goed." Mikautadze, die afgelopen zomer voor zestien miljoen euro overkwam van het Franse FC Metz, is pas 22 jaar oud.

Ook Mikautadze zelf erkent dat het nog niet helemaal lekker loopt bij Ajax. De Georgiër zoekt geen excuses, maar ziet wel dat hij in Amsterdam niet optimaal wordt benut. "Mentaal voel ik me goed, omdat mijn familie me steunt en ik weet wat ik kan", aldus de spits. "Ik presteer goed op de training, maar ik speel niet op mijn favoriete positie. Dat is oké, maar tegen Thailand kreeg ik een kans en die heb ik met beide handen aangegrepen."

Na de wedstrijd gaf Mikautadze's trainer bij Georgië, Willy Sagnol, hem nog wat wijze raad. Volgens de voormalige profvoetballer is het een kwestie van volhouden. "Hij bevindt zich in een lastige situatie, maar daar moet een speler niet bang voor zijn. Georges moet bij Ajax blijven om zijn kwaliteiten te laten zien. Als hij blijft werken, zal hij zeker een kans krijgen."