×
Home Nieuws Livescore

Koeman kiest voor gedurfd systeem tegen ongeslagen Frankrijk

Koeman kiest voor gedurfd systeem tegen ongeslagen Frankrijk
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 07:33 uur

In een spannende clash op vrijdagavond zal Ronald Koeman met zijn Oranje-team de strijd aangaan tegen het nog ongeslagen Frankrijk. Een overwinning voor het Nederlands elftal zou betekenen dat de mannen van Didier Deschamps zich officieel plaatsen voor het EK 2024. Maar Oranje is vastberaden om hier een stokje voor te steken en een sterke positie te veroveren voor het komende duel tegen Griekenland.

Bondscoach Koeman lijkt terug te grijpen op een systeem met drie centrale verdedigers en twee wingbacks in de confrontatie met de Fransen. Hij heeft al laten doorschemeren dat Bart Verbruggen het doel zal verdedigen en daarom kiest hij voor drie centrale verdedigers. Virgil van Dijk zal in het midden starten, geflankeerd door Lutsharel Geertruida en Nathan Aké. Op de vleugels zullen Denzel Dumfries en Daley Blind hun posities innemen.

Het lijkt erop dat Koeman ook zal kiezen voor een systeem met twee centrale middenvelders, twee buitenspelers en een spits. Het middenveld moet in balans zijn en daarom komen Tijjani Reijnders en Marten de Roon het meest in aanmerking. Voor Reijnders zou dit zijn basisdebuut betekenen. Daarnaast lijkt Koeman waarschijnlijk te kiezen voor Donyell Malen op de flank, die zijn 25e interland zal spelen. Wout Weghorst en Xavi Simons lijken het team compleet te maken.

Vermoedelijke opstelling Oranje tegen Frankrijk: Verbruggen; Geertruida, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, Reijnders, Blind; Simons, Weghorst, Malen.