×
Home Livescore

Koeman daagt Frankrijk uit na verlies PSG tegen Newcastle

Koeman daagt Frankrijk uit na verlies PSG tegen Newcastle
Ferdinand Stöhr on Unsplash ©
Gepubliceerd op vrijdag 13 oktober 2023 07:17 uur

In de Franse media was er flink wat ophef na de laatste persconferentie van Ronald Koeman voor het duel met Les Bleus. De bondscoach van Oranje durfde namelijk te beweren dat sterspeler Kylian Mbappé niet onverslaanbaar was, en wees daarbij naar het pijnlijke verlies van Paris Saint-Germain tegen Newcastle United.

Dit viel niet in goede aarde bij sommige media. Zo beschrijft Foot Mercato het als een 'genadeloze tackle' op zowel Mbappé als Didier Deschamps. "Als een herinnering: in de eerste wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk werd het maar liefst 4-0 voor Les Bleus in het Stade de France. Het lijkt erop dat de Nederlanders nu uit zijn op wraak." Oranje trapt vrijdag om 20:45 uur af voor het duel met de Fransen.

Koeman haalde tijdens zijn persconferentie het duel tussen PSG en Newcastle United aan. "Ons maximale doel is winnen. Daar geloof ik in. Is het Franse team beter in vorm dan wij? Ik heb ook de wedstrijd tussen PSG en Newcastle gezien, waar Mbappé ook speelde." De Fransen werden in die wedstrijd vernederd op Engelse bodem en verloren met 4-1.

RMC Sport zag de opmerkingen van Koeman iets milder. "De bondscoach en zijn spelers moeten hoog spel spelen. Ze staan nu tweede en zijn goed bezig. Ze willen hun goede reeks voortzetten door wraak te nemen op de Fransen. Ironisch genoeg werd dit gevoel van wraak gereflecteerd op Mbappé, de man die in de vorige wedstrijd juist twee keer wist te scoren."