×
Home Nieuws Livescore

Voormalig Arsenal-ster Jack Wilshere in beeld als hoofdtrainer bij Colorado Rapids in MLS

Voormalig Arsenal-ster Jack Wilshere in beeld als hoofdtrainer bij Colorado Rapids in MLS
dominik hofbauer on Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 19:24 uur

Voormalig voetballer Jack Wilshere, ooit bekend als een talentvolle middenvelder bij Arsenal, lijkt nu een verrassende wending te maken in zijn carrière. Volgens bronnen van The Athletic wordt de Engelsman serieus overwogen als hoofdtrainer bij Colorado Rapids in de Major League Soccer. Er zijn al gesprekken geweest waarbij Wilshere een positieve indruk heeft achtergelaten.

Het is geen toeval dat Colorado Rapids interesse heeft in Wilshere. De club is namelijk eigendom van de Kroenke Sports & Entertainment Group, dezelfde eigenaar als Arsenal. Op dit moment staat Rapids onderaan in de Western Conference van de MLS, met nog twee wedstrijden te spelen. Om die reden werd Robin Fraser op 5 september ontslagen als hoofdtrainer. Momenteel fungeert Chris Little als interim-coach, maar de club lijkt nu te mikken op Wilshere.

Direct nadat hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen hing, begon Wilshere als jeugdtrainer bij Arsenal. Afgelopen seizoen leidde hij het Onder 18-team van de Gunners naar de finale van de FA Youth Cup, waarin ze met 1-5 verloren van stadsgenoot West Ham United. Wilshere maakte zijn profdebuut voor Arsenal op slechts zestienjarige leeftijd en speelde uiteindelijk 125 wedstrijden voor de club. Daarnaast kwam hij uit voor Bolton Wanderers, Bournemouth en West Ham United, en speelde hij 34 interlands voor Engeland.