×
Home Nieuws Livescore

Anton Gaaei slaat terug: 'Ik ben Ajax-waardig!'

Anton Gaaei slaat terug: 'Ik ben Ajax-waardig!'
Dan Asaki van Unsplash ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 17:09 uur

Ophef rondom Ajax-speler Anton Gaaei na kritiek Kenneth Perez

Er is commotie ontstaan binnen Ajax na de kritiek die Kenneth Perez heeft geuit op Anton Gaaei. Na zijn teleurstellende debuut in de Klassieker kreeg de jonge rechtsback flinke kritiek te verduren van zijn landgenoot, die beweerde dat Gaaei ver verwijderd is van het gewenste niveau in Amsterdam.

Gaaei, die afgelopen zomer voor 4,5 miljoen euro werd overgenomen van Viborg FF, is het totaal niet eens met de kritiek van Perez. "Ik ben er helemaal klaar mee om dit te horen", reageert hij fel tegenover Bold.dk. "Ajax heeft mijn statistieken en prestaties bij Viborg nauwlettend gevolgd en ik heb meerdere positieve gesprekken gehad met Sven (Mislintat, red.), die inmiddels niet meer bij de club is. Er ligt een duidelijk plan en het is niet voor niets dat ik al in twee belangrijke wedstrijden in de basis heb gestaan. Ze hebben vertrouwen in mij."

Gaaei is ervan overtuigd dat hij zeker goed genoeg is voor Ajax. Er gaan geruchten dat Ajax-scout Michael Eriksen niet achter de komst van Gaaei stond en dat Mislintat hem heeft overruled, aldus Perez. Gaaei reageert hierop: "Ik heb met Eriksen gesproken en hij beweert van niets te weten, dus ik begrijp niet waar Perez dit vandaan haalt."

Tot overmaat van ramp herhaalde Perez zijn kritiek in Denemarken en beweerde hij zelfs dat het perspectief van Gaaei bij Ajax tot het nulpunt is gedaald. Dit schoot bij Gaaei in het verkeerde keelgat. "Dat kan je niet zomaar zeggen. Ik ben het er absoluut niet mee eens. Maar het is juist goed dat we niet allemaal hetzelfde zijn."

Deze opmerkelijke situatie zorgt voor verdeeldheid binnen Ajax. Het is afwachten hoe de club hiermee omgaat en of Gaaei zich kan bewijzen in de komende wedstrijden.