×
Home Nieuws Livescore

Leo Sauer, de jonge sensatie van Feyenoord, verovert Slowakije

Leo Sauer, de jonge sensatie van Feyenoord, verovert Slowakije
NIGEL MSIPA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 16:16 uur

Het gaat razendsnel met de opkomende ster Leo Sauer. De zeventienjarige voetbaltalent van Feyenoord maakt deze week zijn debuut bij het nationale team van Slowakije, tot grote trots van zijn vader en zaakwaarnemer Julius.

Sauer ontwikkelt zich in een rap tempo en kan de komende dagen mogelijk in actie komen tegen Portugal en Luxemburg namens Slowakije. "Het gaat ontzettend snel, echt prachtig", reageert Julius Sauer enthousiast tegenover Sportnet. Onlangs schreef de zeventienjarige Sauer geschiedenis door de jongste Slowaak ooit te worden die in de Champions League speelde. "Toen hij vorig jaar de overstap maakte naar Feyenoord, hoopten we stiekem dat hij zich binnen drie à vier jaar zou kunnen opwerken naar het eerste elftal. Maar hij heeft dit nu al binnen een jaar weten te bereiken."

"Ik ben een beetje bezorgd dat het allemaal te snel gaat", voegt Julius Sauer toe. "Maar tot nu toe gaat het geweldig met Leo. Zijn persoonlijkheid speelt hierbij een grote rol. Hij heeft een bepaalde nonchalance en legt niet te veel druk op zichzelf. Natuurlijk gebeurt er veel om hem heen, maar hij is introvert en dat maakt het allemaal wat makkelijker. Feyenoord is de perfecte club voor hem. Ze behoren tot de absolute top in Europa en spelen in de Champions League. Het is een totaal andere wereld dan in Slowakije."