×
Home Nieuws Livescore

Francesco Totti vol lof over PSV'er Lozano en Mexicaans voetbal

Francesco Totti vol lof over PSV'er Lozano en Mexicaans voetbal
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 12:56 uur

In een verrassende wending heeft Francesco Totti zijn bewondering uitgesproken voor een onverwachte speler: Hirving Lozano van PSV. De Italiaanse voetballegende, die onlangs werd opgenomen in de Football Hall of Fame in Pachuca, Mexico, prees de prestaties van de Mexicaanse aanvaller tijdens zijn tijd bij Napoli.

"Hij is een fenomenale speler, iemand die meteen indruk maakte in Italië", verklaarde Totti over Lozano, zoals geciteerd door verschillende bronnen. "Hij heeft de Scudetto gewonnen met Napoli, wat absoluut geen gemakkelijke prestatie is. Op dit moment beschouw ik hem als een absolute topper", voegde de Italiaanse wereldkampioen van 2006 eraan toe. Totti was ook vol lof over het Mexicaanse voetbal in het algemeen. "Het Mexicaanse voetbal groeit gestaag en er zijn spelers van het hoogste niveau te vinden. Ik hoop dat we in de toekomst meer Mexicaanse spelers in de Italiaanse competitie zullen zien. Voor mij zijn ze van groot belang."

Samen met Carles Puyol was Totti in Mexico om te worden opgenomen in de Football Hall of Fame in Pachuca. Ook Carlo Ancelotti, Samuel Eto'o, Xavi Hernández en de Braziliaanse legendes Kaka en Rivaldo maken deel uit van dit selecte gezelschap. Helaas konden zij vanwege andere verplichtingen niet aanwezig zijn bij de ceremonie.