×
Home Nieuws Livescore

FC Emmen in opspraak: zedendelinquent aangetrokken, Wikipedia-pagina aangepast

FC Emmen in opspraak: zedendelinquent aangetrokken, Wikipedia-pagina aangepast
Fritsdejong ©
Gepubliceerd op dinsdag 8 augustus 2023 11:36 uur

FC Emmen in het oog van de storm: veroordeelde zedendelinquent tekent contract, Wikipedia-pagina aangepast. FC Emmen staat onder vuur nadat ze Desley Ubbink hebben aangetrokken. De dertigjarige middenvelder werd in 2015 veroordeeld voor seks met een minderjarige. Een medewerker van de club heeft geprobeerd zijn Wikipedia-pagina aan te passen.

Acht jaar geleden kreeg Ubbink een werkstraf van 160 uur opgelegd nadat hij in 2013 seks had met een veertienjarig meisje. Destijds was hij twintig jaar oud. Hoewel de seks mogelijk vrijwillig was, oordeelde de rechter dat Ubbink een "sociaal-ethische norm" had overschreden. Het slachtoffer verklaarde dat ze bang was en dat de seks tegen haar wil plaatsvond.

Deze week presenteerde FC Emmen Ubbink na een periode bij kleinere clubs in landen als Roemenië, Kazachstan, Slowakije en Polen. Hij heeft een contract getekend voor één seizoen. Dit leidde tot een golf van verontwaardiging op sociale media. FC Emmen stelt dat de veroordeling van Ubbink een privézaak is. Of de club op de hoogte was van zijn verleden, blijft onduidelijk. Algemeen directeur Rinse Bleeker verklaarde tegenover RTV Drenthe: "Misschien komen we er later nog op terug."

Naast de aanstelling van Ubbink ontstond er ook ophef over het feit dat een medewerker van FC Emmen heeft geprobeerd om de veroordeling van Ubbink van zijn Wikipedia-pagina te verwijderen. Bleeker gaf toe dat dit ondoordacht was en niet had mogen gebeuren. Hij verklaarde: "Er is zonder kwade bedoeling geprobeerd om iets te doen. Het is uitgesproken en daarmee is de zaak afgedaan."