×
Home Nieuws Livescore

Johan Derksen prijst beoogde Ajax-directeur, maar verdeelt meningen

Johan Derksen prijst beoogde Ajax-directeur, maar verdeelt meningen
JEROEN BENTVELZEN ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op donderdag 12 oktober 2023 07:48 uur

In een opmerkelijke wending heeft Johan Derksen zijn bewondering voor de beoogde Ajax-directeur Marijn Beuker uitgesproken, maar dit heeft niet bij iedereen positieve reacties opgeleverd. Wilfred Genee onthult bij Vandaag Inside dat hij berichten heeft ontvangen van mensen die enigszins boos waren over Derksen's lofzang.

Het nieuws dat Beuker verantwoordelijk zal zijn voor het herstructureren van het technische beleid bij Ajax heeft geleid tot complimenten van Derksen. Echter, niet iedereen is het daarmee eens. "Sommigen zeggen dat hij een beetje een dromer is, terwijl anderen denken dat hij echt wel iets kan", reageert Genee op woensdagavond.

Ondanks de kritiek blijft Derksen achter zijn woorden staan. "Deze man heeft bij AZ echt laten zien wat hij kan. Ik heb hem nauwlettend in de gaten gehouden. Ik had nog nooit van hem gehoord. Hij heeft geen voetbalachtergrond, maar hij heeft op een wetenschappelijke manier uitstekend werk verricht. Toen hij vertrok, had AZ de beste jeugdopleiding van Nederland, terwijl Ajax altijd de eer opstreek. Hij bewijst dat er bij AZ voortdurend talentvolle spelers doorbreken."

Beuker is van mening dat jeugdspelers niet te veel gecoacht moeten worden, iets waar Derksen het mee eens is. "Ik wandel altijd met mijn hond langs het voetbalveld. Op zaterdag zie je kinderen voetballen en hoor je alleen maar vaders schreeuwen wat Jantje moet doen. Dan denk ik: laat die kinderen gewoon voetballen. Die vaders staan niet toe dat de kinderen zelf creatieve oplossingen bedenken. Hij (Beuker, red.) is misschien niet de meest charismatische persoonlijkheid op tv, maar hij zegt wel verstandige dingen."