×
Home Nieuws Livescore

Daley Blind in topvorm en geniet van Spaans avontuur

Daley Blind in topvorm en geniet van Spaans avontuur
NELSON NDONGALA ON UNSPLASH ©
Gepubliceerd op woensdag 11 oktober 2023 22:33 uur

Bondscoach Ronald Koeman kan rekenen op de in topvorm verkerende Daley Blind voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Griekenland. De verdediger van Girona, die momenteel geniet van het Spaanse leven, is enthousiast over zijn avontuur in Spanje.

Blind, die zijn geluk in Girona niet onder stoelen of banken steekt, vertelt aan De Telegraaf: "Het is bijna als een geschenk, dit hele avontuur in Spanje. Zowel privé als op sportief gebied hebben we het hier fantastisch naar onze zin, en dat heeft zeker invloed op mijn prestaties." Hij voegt eraan toe dat hij misschien eerder de stap naar Spanje had moeten maken, maar dat die mogelijkheid er destijds niet was.

Onder leiding van Koeman kan Blind, die al 103 interlands heeft gespeeld, rekenen op speeltijd in het Nederlands elftal. De veelzijdige speler is door de bondscoach al ingezet als linksback en middenvelder. Blind zegt hierover: "Het is eigenlijk het verhaal van mijn hele carrière en inmiddels weet iedereen dat ik daar geen problemen mee heb. Ik speel waar de trainer of bondscoach me nodig acht. Bij Girona is dat momenteel centraal achterin."

Blind benadrukt dat Koeman op hem kan rekenen: "Absoluut, ik voel me op dit moment geweldig. Sportief gezien gaat het boven verwachting goed en ik geniet elke dag van de zon en het Spaanse leven", aldus de verdediger. Hij voegt eraan toe dat hij niet vaak buiten de deur eet, in tegenstelling tot veel Spanjaarden. Hij leeft volgens hem gewoon als een professionele voetballer, maar is dankbaar dat hij dit alles nog mag meemaken in zijn voetbalcarrière.